hund

Sådan træner du din hund

s1

Har du fået dig en ny hund og vil du godt blive lidt klogere på hvordan du går i gang med at træne din hund? Eller er din hund rent så ulydig og du kunne godt tænke dig at få den til at opføre sig lidt bedre? Eller vil du gerne udfordre din hund og få den til at kunne en masse sjove tricks?

Der er masser af grunde til, hvor man gerne vil have at sin hund kommer til at lære en masse sjove tricks. Her giver vi dig nogle gode råd om, hvordan du kommer godt i gang med at træne din hund.

Hav godt udstyr

Det er først og fremmest en god ide at sørge for, at man har det helt rette udstyr ved hånden, før man går i gang med at træne sin hund. Klik her for at se, om der er noget bestemt hundeudstyr du mangler.

Hvis du ikke har det rette hundeudstyr, så kan det hurtigt blive en smule svært at få hunden til at makke ret og at lære den nye trick. Hvilket slags hundeudstyr du har brug for kommer meget an på selve hunden og hvilket trick du gerne vil lære den.

Hvis du for eksempel gerne vil rette op på den måde hunden opfører sig på, når i er ude at gå tur, så har du for en god og robust snor og muligvis også en hundesele.

Hvis du gerne vil lære hunden at give pote eller spille død, så er det en helt anden form for udstyr du skal have fat i; nemlig lækre godbidder!

Husk godbidderne

Godbidder er en stensikker vinder og et absolut must-have, når det kommer til at træne sin hund. Så snart hunden bliver opmærksom på at du ligger inde med en godbid, så vil de gøre alt for at få fingrene i den – og det er en hund der er til at træne med.

Start ud med at give hunden rigeligt med godbidder, så snart den laver tricket rigtig eller på anden opfører sig på en måde, hvor du gerne vil belønne den. Efterhånden som hunden lærer at gøre tricket oftere jo mindre har du brug for godbidderne.

Sørg stadig for at give godbidderne af og til, så hunden forbliver opmærksom – men begynd at give dem færre godbidder.

Og så husk lige at træne hunden på en tom mave! På den måde har godbidderne i dine hænder endnu mere effekt, end hvis hunden allerede er mæt.

Lyt til hundetrænerne

Hvis du gerne vil have nogle mere specifikke tips til hvordan du succesfuldt træner din hund, så opfordrer vi dig til at lede efter hundetræners anbefalinger på nettet.

Hundetrænere er dem der kender hunde allerbedst og de kan meget bedre give dig nogle helt bestemte tricks og tips til, hvordan du får hunden til at gøre, som du gerne vil have den til at gøre.

Der kan for eksempel være noget med den race af den hund du har, som kan gøre den svære på nogle områder at træne. Du ved det ikke før du undersøger det, så før du i gang med at skælde hunden alt for meget ud (eller dig selv pga. mangel på succes med at træne hunden), så undersøg lige sagen i dybden.

Hunde har temperament lige som mennesker – og det hænger ofte sammen med hvilken race hunden er.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *