Computer

Vigtigheden af træning for en grafisk designer

s1

Hvis du arbejder med grafisk design, tilbringer du højst sandsynligt en stor del af hverdagen foran et skrivebord. Det kan være dårligt for din krop og din holdning at sidde på en stol hele dagen. Når du sidder i den samme stilling hele dagen, opbygger du ikke muskler. Hvis du tilmed sidder og falder lidt sammen i ryggen mens du arbejder, kan du risikere at udvikle rygproblemer. Derfor er det vigtigt, at du træner i fritiden, samt at du sidder med ret ryg mens du er på arbejde. Man tænker måske ikke på det, men som grafisk designer, får man ikke ret meget motion. Håndværkerne får naturligt motion i løbet af dagen, og de behøver ikke at tage ud og løbe, når de kommer hjem fra arbejde. For dig er det en anden sag, for du sidder blot stille hele dagen. Derfor er træning essentiel for alle, som arbejder med grafisk design.

kvinde

Konsekvenserne af stillesiddende arbejde

Det kan være svært at tage sig sammen, til at komme ud og motionere, når man har været på arbejde hele dagen. Hovedet er nemlig udkørt efter en lang dag, og man har mest af alt bare lyst til at smide sig på sofaen. Problemet er bare, at kroppen ikke er træt, hvis man har et stillesiddende arbejde. Hvis kroppen ikke bliver brugt i løbet af arbejdsdagen, er det vigtigt, at du bruger den herhjemme. Hvis ikke, kan du risikere at få problemer med ryggen. Med et stillesiddende arbejde, opbygger man nemlig ikke musklerne i ryggen, ved mindre man sidder ergonomisk korrekt. Hvis du sidder og hænger, kan du udvikle en dårlig holdning samt rygproblemer. Derudover kan stillesiddende arbejde føre til overvægt. Hvis du sidder ned på jobbet hele dagen, og forsætter med at sidde derhjemme i sofaen, får kroppen ikke brændt nogle kalorier af. Derfor er det utrolig vigtigt, at du dyrker motion, når du kommer hjem fra arbejdet. Hvis du vil vide mere om træning, kan du eventuelt læse mere om den populære og gavnlige crosstraining

Kom ud og oplev naturen 

Du behøver ikke betale i dyre domme for et fitness medlemskab. Du kan sagtens dyrke motion helt gratis. Du kan bare løbe en tur i skoven. Så kommer du tættere på naturen, og du får en helt anden oplevelse, end du ville have gjort i et indelukket fitnesscenter. I skoven kan du være dig selv, for der er ingen andre som kigger på dig. Du kan eventuelt tage din hund med, så den også kan få del i oplevelsen. Når man har siddet indenfor foran computeren hele dagen, er det dejligt at komme udenfor i naturen. Den friske luft kvikker hovedet op, og din krop får den motion den har brug for. 

Natur

Gå til en holdsport

Hvis du gerne vil have en lidt mere krævere motion, kan du gå til en holdsport. Du kan eventuelt gå til badminton, boksning eller håndbold. Her får du bevæget dig en del, og du kan være sikker på, at kroppen bliver træt efter en træning. Det smarte ved at gå til holdsport er, at du får et fælleskab med i pakken. Du får nemlig en masse holdkammerater med, og det kan føre til nye venskaber. Det skaber et tæt bånd, når man er sammen om sporten. Det giver en fælleskabsfølelse, som man ikke finder mange andre steder. Så oplev glæderne ved holdsport, og kom væk fra computeren for en stund!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *