design

Design handler ikke kun om computere

s1

Mange tror, at hvis man vil være en god designer, så handler det bare om at gå i gang med at få nogle ideer og føre dem ud i livet. Hvis du er født til at være designer, kan det da også sagtens være, at det er vejen frem. I mange tilfælde er man dog nødt til at gøre lidt mere for det.

For uanset om du skal være grafisk designer, tøjdesigner eller bildesigner handler det om at se. Det er vigtigt, at man er god til at bruge sine øjne. Det er vigtigt, at man rent faktisk kan se noget og at man kan få det ind i hovedet. Derudover er det også vigtigt, at man kan genskabe ting man ser og huske dem. Det er for eksempel vigtigt, at man efter at have set en særlig kande eller en lampe kan tegne den og huske dens former og dens linjer. Hvis man er god til det, vil man blive en langt bedre designer.

studerende

Start med at tage nogle billeder

En af de ting, man kan gøre for at lære at se bedre, er at tage billeder. For hvis man tager billeder af ting, kan man vende tilbage til dem. Man kan for eksempel købe et Polaroid kamera, som er rigtig godt til at tage billeder med. Man kan bruge dette kamera som en slags plan b. Er man ude og ser en flot bygning, en flot cykel eller en flot hat, kan man tage et billede af denne genstand. Man kan kigge meget nøje på denne genstand og tage et billede af den.

Når man kommer hjem, kan man så give sig selv til opgave, at man skal tegne denne genstand. Man skal bruge lidt tid på at få alle de detaljer frem, som man kan huske. Når man mener, at man er færdig kan man tage billedet frem og sammenligne. Det er en god måde at finde ud af, hvorvidt man har fået alle detaljer med. Derfor er det oplagt, at man tager billeder af ting samtidig med, at man gør, hvad man kan for at huske alle detaljer ved de pågældende ting.

Brug tid på at lære formerne at kende

Udover at det er vigtigt, at man er god til at se, er det også vigtigt, at man har styr på former. Nogle tænker måske, at det er noget, som minder dem om at gå i børnehaveklasse og have billedkunst. Sådan behøver det dog ikke være for det er klart, at der er tale om et væsentligt højere niveau. En grafisk designer sidder med former hele dagen, så derfor er det naturligvis vigtigt, at man har styr på formerne.

bærbar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *