hjort

Grafisk design: Bevar din kunstneriske frihed

s1

Enhver kan komme i gang med at lave grafisk design. Der er masser af hjemmesider, der udbyder redigeringsprogrammer, du kan benytte dig af. Men hvis du vil bruge design til at udtrykke dig kunstnerisk, hæver du ikke bare barren for kvalitet i dit arbejde, men også for produktets kunstneriske indhold. 

Kreativitet og innovation er hovedelementer i grafisk design, men enhver kunstner må tænke på, hvad værkerne skal sige og inkorporere dette i struktur og indhold. De bedste kunstnere er helt unikke, fordi de fortolker tidens tendenser, sætter dem i perspektiv og af og til tilmed latterliggør dem.

kunstværk

Skab og udtryk din stil

Først må du overveje, hvad du vil udtrykke gennem dine designs. Dernæst må du sikre dig at denne grundlæggende idé er rig på formål. Nu skal du skabe din stil ved at gøre dig følgende og lignende overvejelser. Hvilket formål skal de tjene? Hvilken platform skal de bestå i? 

Hvis du vil anerkendes som kunstner, er det enormt vigtigt, at du bevarer din selvstændighed og lige præcis det, der er unikt ved dig. Hvis du sælger ud på dine kunstneriske principper, kunne du lige så godt opbevare din kunst i en opbevaringsboks, hvor den aldrig så dagens lys.

Vær kritisk over for den fremtrædende bevægelse

Inden for en hver kunstart vil der konstant opstå bestemte tendenser, der ofte betegnes som bevægelser. Disse bevægelser fødes lige så hurtigt, som de dør igen. 

Nogle af de største årsager til at en bevægelse har været kortvarig, er fordi, den enten rammer skævt i forhold til tiden eller påvirkes af for mange kunstnere, der ikke sigter efter at ophøje dens princip præcist eller troligt nok. Derfor må du, før du blindt adopterer en bevægelse inden for design, spørge dig selv, om din kunst hører hjemme i denne bevægelse. Er jeres principper forenelige? Det er altid bedre at gå helhjertet sin egen vej end at gå halvhjertet med strømmen.

åndelighed

Inddrag din passion

Det kan være svært at finde dig selv i den kunst. Et godt trick er at lade dig inspirere fra dine interesser. For eksempel kunne en inspiration være den sportsgren, du udøver. Du kunne forsøge at formidle spiritualiteten, du oplever, når du dyrker yoga imens du hører musik eller den følelse af effektivitet eller fokusset, som din romaskine giver dig. Hvis du tilmed inddrager andre aspekter af dit liv (det kan for eksempel være, at du er politisk aktiv eller brænder for noget andet), er der noget nært uendelige ressourcer at drage af.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.