arbejde

Kom hovedpine i forkøbet på arbejdet som grafisk designer

s1

Når du sidder mange timer foran skærmen og arbejder hver dag, så er det vigtigt, at du passer godt på både nakken, ryggen og resten af kroppen. Er du ikke opmærksom på det, så kan det ende i slemme hovedpiner, nakkespændinger og ondt i ryggen, der kan gøre det svært at arbejde koncentreret.

Der er meget, du selv kan gøre, for at komme hovedpinen i forkøbet eller slippe af med den, hvis den allerede har sneget sig ind i kroppen på dig. Du kan selv gøre en masse, og arbejder du hjemme, er det så let som at starte med det bord, du har stående i kontoret.

Den rigtige arbejdsstilling

Når du sidder ned hele arbejdsdagen med blikket fæstet på computerskærmen, så er din arbejdsstilling det første sted, du bør sætte ind, når hoved, nakke og ryg begynder at værke. Du kan starte med at kigge på bordet, du arbejder ved, og stolen du sidder på.

hovedpine

Den rette arbejdsstilling kræver, at du kan sidde afslappet med den rette støtte til lænd og ryg og, at dine arme bliver støttet korrekt, mens du arbejder. Så selv om mange kan være fristet til at gå efter det æstetiske og moderne, så er der store fordele ved at vende blikket mod det mere praktiske og ergonomiske, hvis du gerne vil holde kroppen sund og smertefri.

En god investering er et bord, der kan hæves og sænkes, så du kan indstille det lige efter din krop og nyde at veksle mellem siddende og stående arbejde i løbet af dagen. Har du samtidig en god stol, er du godt på vej til en bedre arbejdsdag og færre smerter, så selv om det ikke er æstetisk at se på, så får du langt større glæde af at vælge praktisk i det lange løb.

Afspænding og god nattesøvn

Ud over arbejdsstillingen kan du også kigge på din nattesøvn. Rigtig mange oplever at få spændinger i nakke og ryg samt hovedpine, når ikke de sover nok om natten – eller hvis nattesøvnen ikke er optimal.

I stressede perioder kan det være værre end ellers, og derfor er det også her, du skal være ekstra opmærksom. Smutter du forbi tandlægen, vil du måske – som rigtig mange andre danskere – få at vide, at du skærer tænder om natten, og derfor vågner op med spændinger i kæber og nakke, der kan sprede sig til både hovedpine og smerter i ryggen.

Har du ikke pengene til at betale de omkring 5000 kroner, en bideskinne vil koste at få lavet hos tandlægen, så findes der billigere alternativer, der kan give dig effektiv lindring både om dagen og om natten.

https://skinne.dk kan du bestille blanke skinner, der både skåner tænderne og lindrer de spændinger du får, når du skærer tænder. Skinnerne leveres til dig sammen med grundige instruktioner til, hvordan du former din skinne, så den kommer til at passe perfekt til dine tænder – det kræver ikke andet end kogende vand og lidt koncentration.

tandpine bideskinne

En bideskinne kan ikke bare bruges om natten, men kan også med fordel sættes i munden, når du sidder foran skærmen og arbejder.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *