bog design

Sådan får du gang i kreativiteten som grafisk designer

s1

Kreativitet er ikke bare noget, der hænger på træerne. Der tager tid og energi at finde på gode designs, og ofte skal man som grafisk designer en hel række forsøg igennem, før det endelige resultat er tilfredsstillende. Det kan også være, at du rammer en tørkeperiode, hvor ideerne simpelthen bare bliver væk.

blogging

Uanset hvad kan det være en rigtig gode ide at gøre forskellige tiltag for at fremme kreativiteten. Her får du forslag til, hvordan du kan sætte dine tankeprocesser i gang og finde på gode designs.

Læs skønlitteratur

Skønlitteratur er en fantastisk ting; det giver os mulighed for at besøge andre menneskers allermest fantasifulde steder, og på den kan vi hente inspiration til vores egne kreative processer. Samtidig er det meste skønlitteratur også rigt på skønne litterære billeder, som du er fri til at fortolke præcis, som du har lyst til.

Det er meget forskelligt, hvad for nogle bøger, folk finder inspirerende. De fleste vil nok mene, at en blodig krimi ikke er det mest kunstneriske i verden, men sådan behøver det faktisk ikke at være. Som grafisk designer ved du bedst selv, hvad du finder spændende, og hvad der leder dine tanker i den rigtige retning. Så om det er Virginia Woolf eller Dan Brown, er egentlig ikke noget, andre bør blande sig i. Det handler først og fremmest om, at du skal vælge den litteratur, som sætter dit hoved i gang på en anden måde, end hvis du bare sidder og reflektere selv. Bøger kan noget helt specielt, men det kræver selvfølgelig, at vi giver os tid til at læse dem og til at lade oplevelserne flyde igennem os, så kreativiteten vækkes.

Dyrk motion

Okay, det lyder måske som et trick, der skal få dig til at leve sundere, men det kan faktisk virkelig sætte gang i kreativiteten at få bevæget sig. For eksempel har nogle forskere fundet, at der udløses en slags morfinlignende stoffer i kroppen, når vi dyrker sport længere ad gangen. Dermed kan bevægelsen give dig et andet perspektiv på tingene og frigive muligheder for at tænke anderledes – på helt lovlig vis!

Samtidig får du det også bare bedre i kroppen, hvis du bevæger dig. Det kan være svært at være kreativ, hvis man føler sig helt slatten og svag, hvorfor det bare er et super godt udgangspunkt at dyrke lidt motion et par gange om ugen. Du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvordan det skal forløbe, så der er ikke noget pres. Måske kan du lide at løbe ture, at ro på romaskiner eller at danse jazzballet. Igen handler det om at finde den bevægelsesform, der passer til netop dig, for der er ingen regler i forhold til, hvilke sportsgrene der genererer mest kreativitet. Prøv dig frem!

løb

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *